Yorkshire Terrier – îngrijire și sfaturi

Ideea îngrijirii unui Yorkshire Terrier acasă poate părea copleșitoare, dar nu trebuie să fie așa. Înarmează-te cu instrumentele potrivite și adoptă sfaturile de mai jos în rutina săptămânală și asta te va ajuta să îți îngrijești Yorkshire Terrier-ul ca acesta să arate grozav!

Dacă oamenii din parcul de câini încep să-l încurce pe micul tău Yorkshire Terrier cu un mop remarcabil de activ, atunci este timpul să te gândești să îi faci o toaletare. Având în vedere dimensiunea lor mică și blana unică, îngrijirea Yorkshire Terrier este o artă în sine. Pentru că Yorkshire Terrierii nu năpârlesc și pentru că părul lor este foarte fin, blana Yorkie are nevoie de grijă suplimentară pentru a-și păstra aspectul frumos.

Îngrijirea acasă a unui Yorkshire Terrier este o parte importantă a traiului cu această rasă nebunatică și adorabilă deoarece aceștia au un nivel de curiozitate general ridicat, tendința de a avea probleme dentare și o pondere semnificativă de alergii.

Ar trebui să planifici îngrijirea săptămânală a unui Yorkshire Terrier. Unii pași vor fi mai rari iar alții mai frecvenți, dar îngrijirea regulată este esențială pentru prevenirea complicațiilor frustrante ce pot apărea de-a lungul timpului.

În acest ghid:

Înainte de a începe: instrumente de îngrijire Yorkshire Terrier

Ce vei avea nevoie Alegerile noastre De unde?
Perie dublă Perie dublă Padovan Pet Care
perie dubla caini
Cumpără
Perie metalică Perie metalică cu auto-curatare pentru caini
Perie cu auto-curatare pentru caini
Cumpără
Soluție urechi Solutie Otimax TopCare pentru urechi
Solutie Otimax TopCare pentru curatarea si ingrijirea urechilor
Cumpără
Soluție pentru ochi Soluție Optixcare Eye Cleaner/a>
Solutie pentru ochi Optixcare Eye Cleaner
Cumpără
Soluție anti paraziți Deparazitare externa Advantix
deparazitare externa advantix
Cumpără
Șampon Sampon pentru caini TropiClean
sampon caini tropiclean
Cumpără
Mașină de tuns Mașină de tuns animale Mesko
Masina de tuns animale Mesko
Cumpără
Periuță de dinți Periuță de dinți pentru caini Tropiclean Fresh Breath
periuta dinti caini mici
Cumpără
Pastă de dinți Gel dentar pentru caini Tropiclean
Gel dentar pentru caini Tropiclean Fresh Breath
Cumpără
Clește Cleste mic pentru unghii Pet Care
Cleste pentru gherute, Marcosm
Cumpără
Recompense Recompensa caini Perrito Dog
Recompense pentru caini Brit Jerky Lamb Protein Bar
Cumpără

Menținerea blăniței unui Yorkshire Terrier ușor de manevrat: Peria contează!

Perierea unui Yorkshire Terrier este o artă în sine, datorită blănii sale unice formate din păr.
Asigură-te că începi cu o perie cu ace rare, periind ușor orice încâlcitură de păr. Trebuie subliniat aici:ușor! Părul Terrier-ului Yorkshire este subțire și se poate înnoda sau încurca cu ușurință. Dacă îl apuci ca frizerul Rapunzel, evenimentul îți poate traumatizeze puiul. Deci, ia-o încet și periază aceste încurcături ușor.

Apoi, folosește o perie mai deasă, metalică, pentru a îndepărta cu atenție a părul căzut și încurcăturile rămase în blana câinelui. Peria cu țepi subțiri și deși separă bine firele de păr, așa că lucrează încet pentru a preveni tragerea cățelului de păr. La sfârșitul sesiunii de periere, blana puiului tău nu trebuie să aibă câlți, noduri și nicio întăritură.

Păstrează curate urechile și ochii Terrier-ului Yorkshire

Acum, este momentul să acorzi atenție ochilor și urechilor. Ar trebui să ai grijă aici și, dacă nu ești sigur de vreun pas, consultă mai întâi medicul veterinar.

Curățarea urechilor Yorkshire Terrier

Dacă este prima dată când cureți urechile unui câine, atunci să știi că poate fi un pic dificil, dar dacă urmezi câțiva pași simpli procesul va fi mai ușor și sigur pentru puiul tău. Asigura-te că o vei lua încet și că acorzi atenție limbajului corpului câinelui.

În ochii câinelui tău, curățarea urechilor se încadrează de obicei undeva între făcut baie și mers la medicul veterinar, așa că nu te aștepta să iubească procesul. Acestea fiind spuse, dacă prezintă un disconfort semnificativ, permite-i să se calmeze și renunță puțin la ceea ce făceai. Un extra treat nu strică niciodată.

De ce vei avea nevoie:

 1. Bile de vată din bumbac (nu utiliza bețișoare de urechi – este foarte ușor să rănești urechile câinelui cu ele)
 2. Un prosop pentru curățare
 3. O soluție de curățare a urechilor aprobată de veterinar
 4. Gustări!

Pași pentru a curăța urechile câinelui:

 1. Dacă este posibil, recrutează un partener pentru a te ajuta să calmați puiul și care să mențină capul ferm în timpul procesului de curățare.
 2. Poziționați câinele cu spatele la un colț. Câinii instinctiv se îndepărtează atunci când le cureți urechile și poziționarea popoului într-un colț va ajuta la prevenirea mișcării excesive.
 3. Începe cu multe laude și scărpinături în urechi. Acest lucru îi va ajuta să se calmeze și să se acomodeze cu mâinile tale în urechi.
 4. Alege o ureche și trage-o ușor în sus și în exteriorul capului în timp ce umpli canalul urechii cu soluția de curățare a urechilor.
 5. Odată ce canalul urechii este plin, folosește degetul mare pentru a masa ușor lateralul capului, chiar sub ureche, în mișcări circulare. Acest lucru ajută la detașarea mizeriilor în canalul vertical al urechii.
 6. În acest moment, bietul tău pui se întreabă de ce canalele urechii lui sunt pline de apă și abia așteaptă să își scuture capul. Ține-i prosopul deasupra capului, cu capetele coborâte în lateral, (gândește-te la un fort din pături) pentru a ajuta la conținerea zonei care urmează să fie stropită. Repetă procesul pentru cealaltă ureche.
 7. În cele din urmă, îndoaie ușor urechile câinelui și folosește bile de vată din bumbac pentru a șterge orice resturi vizibile din urechea exterioară. Asigura-te că îl cureți în pliurile canalului urechii, dar nu introduce nimic adânc în urechile câinelui! O regulă bună este de a curăța doar ceea ce poți vedea. Nu introduce niciodată ceva în canalul auditiv dincolo de ceea ce poți vedea.

Dacă descoperi că iese multă mizerie din urechile Yorkshire Terrier, vei dori să repeți procesul, dar nu exagera. Mai bine să aștepți o săptămână și să faci o altă sesiune de curățare decât să îl stresezi prea tare.
Pentru curățarea canalului exterior poți folosi direct paduri pentru igiena urechii. Acestea nu merg în profunzime și s-ar putea sa fie mai agreate de răutăcioșii ce nu acceptă toaletare.

Curățarea ochilor Yorkshire Terrier

Puiul tău poate dezvolta pete de la lacrimi, care sunt o acumulare întunecată de secreții ale ochilor. Aceste excreții s-ar putea datora unei reacții ale câinelui, cum ar fi alergiile sezoniere ale unui Yorkshire Terrier, sau unei sensibilități la ceva precum șamponul pe care îl utilizezi. Sau ar putea fi doar rezultatul natural al lacrimilor câinelui tău.

Tratarea acestor pete nu este prea dificilă – necesită doar îngrijire. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să ștergi în mod regulat ochii câinelui cu o cârpă umedă în timpul băii plus o ștergere sănătoasă a ochilor cățelușului între băi. În primul rand, este esențială prevenirea pătării.

Probabil că terrier-ului tău nu îi va plăcea să te apropii atât de mult de ochii lui, deci trebuie să fii calm și să îl reconfortezi pe al tău Yorkie pe tot parcursul procesului.

Companie nedorită: verificarea unui Yorkshire Terrier de purici și căpușe

O realitate sumbră părinților de animale de companie sunt paraziții pe care îi aduc uneori acasă. Puricii și căpușele sunt paraziți externi la care câinii sunt deosebit de predispuși. trebuie să îți verifici frecvent câinele de acești dăunători; aceștia nu numai că sunt iritanți pentru puiul tău, dar pot purta și boli destul de grave.

Cum să verifici un Yorkshire Terrier de purici și căpușe

Pentru a găsi paraziți la câinele tău, trebuie să faci un pic pe detectivul. Unul dintre primele lucruri de făcut este să verifici pur și simplu zonele în care puricii și căpușele stau cel mai des. Paraziții pot fi găsiți oriunde pe corpul câinelui dar puricii și căpușele adoră mai ales să stea în zona inghinală și în zona axilelor (articulația în care se unesc corpul și picioarele din față).

Pentru a-ți verifica puiul, întoarce-l pe spate și verifică-i cu atenție axilele și zona inghinală. Puricii sunt de culoare maro-roșcat închis și au o lungime de aproximativ 3 mm. Corpurile lor sunt plate și lungi și pot fi greu de observat, mai ales datorită cât de repede și cât de departe pot sări – până la treizeci de centimetri!

Căpușele tind să fie puțin mai mari, mai lente și mai ușor de observat. Cu toate acestea, căpușa de căprioară poate fi mai mică de 3mm și mult mai dificil de observat.

Pentru fiecare căpușă sau purice găsit, există posibilitatea să existe și alții în apropiere. Deci, ia lucrurile foarte în serios și verifică întregul câine cu atenție.

Trucul prosopului de hârtie

Când vine vorba de purici, chiar dacă nu poți identifica fizic acești dăunători, măcar poți găsi dovezi ale acestora. De exemplu, poți identifica excremente de purici, sau murdărie de purici, folosind trucul prosopului de hârtie.

Pentru a face acest lucru, întinde mai multe bucăți de prosop de hârtie de bucătărie alb și așază cățelușul deasupra. Apoi, periază haina folosind un pieptene de purici cu dinți fini, în special în jurul zonei inghinale, a bazei cozii, a axilelor și a picioarelor. Periază cât mai aproape de piele și urmărește orice resturi negre care cad pe prosopul alb. Va semăna probabil cu piperul negru măcinat fin.

Mizeria neagră rezultată ar putea fi doar un semn că terrier-ul tău Yorkshire are nevoie de o baie. Îți poți da seama dacă este vorba de fecale de purici umezind ușor resturile negre și frecându-le în prosopul de hârtie. Dacă capătă o nuanță roșie, aceasta indică prezența sângelui (grosolan!) și este probabil o confirmare că micuțul tău prieten are o problemă cu puricii.

Odată identificat vreun dăunător, este timpul să îl distrugi, deoarece nimeni nu dorește acei paraziți în casă – cu atât mai puțin puii noștri.

Îndepărtarea puricilor

Îndepărtarea puricilor poate fi un pic dificilă. În primul rând, va trebui să decizi dacă vei trata câinele cu un tratament chimic sau cu ceva mai natural.

În plus, va trebui să tratați patul Yorkshire Terrier, păturile, jucăriile și până la urmă chiar și porțiuni din casa pentru a preveni re-infestarea. Trebuie, de asemenea, să ai și un plan de tratament preventiv continuu, care să echilibreze sănătatea terrier-ului tău cu îndepărtarea dăunătoarelor.

Vestea bună este că există multe opțiuni pe piață și, dar dacă nu ești sigur ce să alegi atunci poartă o conversație cu medicul veterinar.

Înlăturarea căpușelor

Dacă găsești o căpușă ne-atașată de Yorkie-ul tău, pur și simplu ia o bucată de bandă adezivă (scotchul funcționează excelent) împinge căpușa în partea lipicioasă și arunc-o la wc sau într-un coș de gunoi în aer liber.

Pentru căpușele atașate, utilizează o pensetă cu vârful fin și apucă capul căpușei cât mai aproape de pielea câinelui fără a ciupi terrier-ul. Trage ușor și foarte încet căpușa (direct perpendicular) de pe pielea câinelui tău, încercând să nu rupi corpul căpușei.

Scopul este de a scoate tot capul căpușei din punctul de atașare, ceea ce ajuta la evitarea infecțiilor după îndepărtare.

Atunci când căpușa găsită seamănă cu o
căpușă de căprioară, îți recomandăm să o pui într-o pungă sigilată din plastic pentru a fi inspectată de către medicul veterinar. Căpușele căprioare sunt purtători notorii ai bolii Lyme, care poate fi debilitantă și chiar fatală la câini.

Pleosc, e ora pentru o băiță Yorkie

După ce ți-ai verificat puiul de pasageri nedoriți, este timpul să îl cureți. Yorkshire Terrier-ii sunt foarte sensibili la frig și la căldură, așa că ai grijă să folosești apă mai caldă decât temperatura camerei și să testezi întotdeauna temperatura apei pe încheietura mâinii interioare sau pe antebraț.

Yorkshire Terrier-ii au tendința, de asemenea, de a avea piele delicată, așa că asigură-te că utilizezi un șampon bun, destinat Yorkshire Terrier, echilibrat pentru nivelul pH-ului câinelui. Evită orice șampoane care conțin o mulțime de substanțe chimice sau parfumuri suplimentare.

Trebuie avută grijă și cu frecvența băii. Exagerarea acesteia poate provoca uscarea si iritarea pielii. De obicei, poți oferi băi puiului la fiecare două-trei săptămâni, dar dacă observi că Yorkie are pielea iritată sau uscată, distanțează băile puțin mai mult.

Tunsori moderne: Cum îngrijești un Yorkshire Terrier acasă?

Blănițele Yorkie sunt frumoase atunci când sunt îngrijite corespunzător. O parte din această rutină include tunderea regulată a părului, pentru a menține blănița într-o formă excelentă.

Majoritatea oamenilor își aleg tunsoarea Yorkshire Terrier preferată și își duc puiuțul la un coafor de încredere. Cu toate astea, cei mai aventuroși dintre noi ar putea merge pe calea DIY și să-i ofere cățelușului o tunsoare la domiciliu.

Există destul de puțină varietate când vine vorba de tunsori Yorkie. Dacă ești nou în tunsorile DIY ale câinilor, încearcă să alegi o coafură puțin mai simplă.
Din experiența mea, un Yorkshire Terrier cu părul scurt este un cățeluș fericit, atunci și proprietarul este fericit.

Puiul tău îți va mulțumi mai târziu.

Între tunsori complete, asigură-te că te ocupi de puțină întreținere. Îngrijirea feței și a capului unui Yorkshire Terrier prin tunderea regulată este importantă pentru a împiedica părul să îi irite ochii și urechile. Ca să menții câinele curat și fără iritații nu uita să faci mici retușuri și în jurul lăbuțelor și al zonelor intime.

Zâmbește! Menținerea sănătății dinților unui Yorkshire Terrier

Unul dintre cele mai neglijate aspecte ale îngrijirii câinilor este dantura. Acest lucru este rău pentru orice câine, dar este rău mai ales rău pentru rasele mici, cum ar fi Yorkshire Terrier, care tinde să se confrunte mai frecvent cu problemele dentare.

Ia în considerare perierea zilnică a dinților ca și parte obișnuită a îngrijirii lui. Periajul dinților Yorkshire Terrier nu trebuie să dureze mult și poate fi un proces nedureros, mai ales atunci când devine o rutină pentru tine și câinele tău.

Dacă este posibil, începe bunele obiceiuri de periere dentară atunci când câinele tău este încă pui și introdu treptat spălatul dinților. Dacă câinele tău urăște procesul, încearcă să folosești o pastă de dinți gustoasă pentru câini, care îl va menține interesat. Și, mai presus de toate, fă din asta un eveniment plin de laude pentru a ajuta viitoarele îngrijiri să meargă mai ușor.

Între perieri, pentru a menține respirația curată și proaspătă a cățelușului, folosește gustări dentare pentru Yorkshire Terrier.

Tăierea unghiilor Yorkshire Terrier și păstrarea lăbuțelor sănătoase

Lăbuțele sănătoase aparțin cățeilor sănătoși. Un terrier cu leziuni la labe sau probleme cu unghiile va fi mai puțin activ. Aceasta ar duce la câini nesănătoși, plictisiți și supraponderali, care se confruntă cu o viață de probleme de sănătate.

Tăierea unghiilor Yorkshire Terrier

Câinii activi, care merg mult pe jos și aleargă, tind să-și uzeze unghiile în mod natural și au nevoie de puțin ajutor de la stăpânii lor atunci când vine vorba de tăierea unghiilor. Cu toate acestea, rasele mici, cum ar fi Yorkshire Terrier, nu fac kilometrii necesari pentru a-și menține aceste unghii scurte, astfel încât va fi necesară tăierea regulată a unghiilor.

În funcție de cât de activ este câinele tău, tăierea unghiilor se poate face, de obicei, la fiecare trei până la patru săptămâni. Dacă nu ești sigur, data viitoare când vă aflați în vizită, întreabă medicul veterinar asupra lungimii ideale ale unghiilor cățelușului tău.

Poți identifica adesea unghiile prea lungi prin sunetul indicativ pe care îl fac în timp ce câinele merge pe o suprafață dură. Acesta este un indiciu destul de bun că unghiile terrier-ului tău se curbează prea jos și trebuie tăiate.

Cum să-i tai unghiile unui Yorkie

Tăierea unghiilor câinilor poate fi dificilă, așa că, dacă este prima dată, taie încet și rămâi cât mai departe de partea încarnată a unghiei. Tăiatul unghiilor prea scurt va atinge pulpa unghiilor, care conține terminații nervoase și vase de sânge, ceea ce va duce la durere și traume atât pentru tine, cât și pentru puiuțul tău.

Pentru a tăia unghiile, vei avea nevoie de un clește bun pentru tăiat ghearele în stil foarfecă și de o mână fermă. Ghearele trebuie tăiate întotdeauna cu cleștele poziționat paralel cu unghia.

Un truc la îndemână atunci când tai unghiile canine este să folosești o lanternă plasată în spatele unghiei. Transparența unghiei arată adesea unde începe țesutul moale, astfel încât să îți poți lua o marjă suficientă.

Dacă totuși tai din greșeală unghia prea scurt și atingi țesutul moale, stai calm și concentrează-te pe oprirea sângerării și menținerea confortabilă a câinelui. Pregătește un vas mic de amidon de porumb amestecat cu pudră antihemoragică și împachetează ușor în el unghia rănită pentru a ajuta la oprirea sângerării.

Tăierea țesutului moale este dureroasă pentru câinele tău, dar nu pune viața în pericol, așa că nu te panica. Oferă-i puiuțului o gustare rapidă pentru a-l calma și a-i muta atenția în altă parte. Dar niciun fel de gustare pentru tine, Edward Scissorhands … fii mai atent data viitoare, ok?

Mizeria de pe lăbuțe

În timp ce te ocupi de labe, verifică dacă există resturi, spini sau alte mizerii prinse în părul dintre pernițe.

În timpul sezonului de toamnă, unele plante produc spini care se agață constant în pernițele cățeilor. Acești pasageri dureroși pot provoca o grămadă de disconfort, așa că asigură-te că puiul tău nu a cules nimic iritant la ultima voastră plimbare.

În sfârșit, o gustare!

Puiul tău a fost împuns și tras de el destul până în acest moment, e timpul să-l răsplătești pe pacientul Yorkie cu multă atenție și cu gustarea preferată!

Ai vreun truc favorit de îngrijire Yorkshire Terrier? Dar vreun produs preferat de îngrijire? Scrie-ne în comentariile de mai jos!

Yorkshire.ro este susținut de cititori. Este posibil să câștigăm un comision dacă cumperi ceva prin intermediul site-ului nostru. Acest lucru nu îți va modifica prețul.

Leave a Comment