Totul despre urechile Terrierului Yorkshire: Sus, jos, tăiate, lăsate, cum să le lipim și altele

Majoritatea urechilor Terrierilor Yorkshire se ridică, dar sunt și unii pui care rămân cu urechile lăsate. Poți să lipești urechile cățelușului tău Yorkie pentru a le ajuta să se ridice sau le poți lăsa să se ridice la vremea lor. Proprietarii Yorkie trebuie, de asemenea, să aibă o grijă specială pentru a menține urechile puilor lor curate și fără infecții. Află mai multe mai jos.

Conform standardelor rasei, Yorkshire Terrierii ar trebui să aibă urechi drepte și ascuțite. Dar nu tuturor puilor le place să urmeze tendința. Dacă terrierul tău Yorkie tău are urechile lăsate, există pași pe care îi poți urma pentru a-l ajuta să le ridice. Sau poți să le lăsați să stea jos – credem că este drăguț în orice fel.

Urechile câinlior Yorkie au nevoie, de asemenea, de tundere și curățare regulată pentru a îndepărta dăunătorii și ține departe infecțiile. Mai jos vom acoperi tot ce trebuie să știi despre urechile unui Yorkshire Terrier.

În acest ghid:

Ar trebui urechile unui Terrier Yorkshire să se ridice sau să stea jos?

În general, urechile unui cățeluș Yorkshire Terrier ar trebui să stea ridicate. Cu toate acestea, răspunsul depinde și de vârsta puilor.

În primele câteva luni de viață, urechile unui pui Yorkie nu au încă dezvoltate cartilajele și forța musculară necesară pentru a se ridica singure. Deci, toți puii nou-născuți Yorkie vor avea urechi lăsate la naștere. Acestea se vor ridica treptat singure pe măsură ce puiul crește.

Când se ridică urechile Yorkie?

Unele urechi vor începe să stea sus încă de la vârsta de trei sau patru luni. Alții nu vor avea urechi complet dezvoltate până la opt sau nouă luni. Totul depinde de dezvoltarea mușchilor și a cartilajului de la baza urechilor Yorkie.

De asemenea, este posibil ca una dintre urechile câinelui tău să se ridice mai repede decât cealaltă. Acest lucru poate provoca îngrijorare temporară pentru cei care intenționează să-și ducă terrierul Yorkie la concursuri de frumusețe, dar pentru noi ceilalți, este pur și simplu adorabil.

În orice caz, ambele urechi ar trebui să se alinieze și să stea complet ridicate în câteva săptămâni sau luni.

Apariția dinților poate juca un rol

Unii proprietari din Yorkie observă că urechile puilor lor încep să stea ridicate, dar se lasă la loc din nou după câteva săptămâni. Acest lucru se poate întâmpla din cauza stresului fizic și a cerințelor nutriționale ale apariției dinților, care apar de obicei între vârsta de patru și opt luni.

Deoarece maxilarul puiului tău înlocuiește dinții de lapte cu cei permanenți, acesta necesită un surplus de calciu care altfel ar merge spre întărirea cartilajului din urechile Yorkie. Acest lucru le poate opri ridicarea sau chiar le poate face să se lase pe măsură ce părul de pe urechi devine mai greu.

Nu este nimic de îngrijorat. Urechile câinelui tău ar trebui să revină la normal după încheierea procesului de creștere și de schimbare a danturii.

Se ridică urechile tuturor cățeilor Yorkshire Terrier?

Nu. Deși toate urechile Terrier-ilor Yorkie ar trebui să se ridice, unii căței se nasc cu urechi lăsate permanent. Unii oameni numesc acesta „sindromul urechii Yorkie lăsate” și se poate întâmpla dacă aveți un Yorkie cu urechi mari care sunt și mai grele din cauza părului prea mare.

Majoritatea crescătorilor de rasă Yorkshire Terrier pură nu ar folosi un Yorkie cu urechi lăsate pentru a face pui, dar se poate întâmpla. Este posibil să fie mai multe șanse să întâmpini această problemă dacă puiul tău este o salvat di adăpost sau dacă l-ai luat de la un pet shop sau de la o fabrică de pui.

Dacă am un Yorkie cu urechi lăsate?

La fel ca urechile asimetrice, a avea un Terrier Yorkshire cu urechi lăsate este o problemă serioasă doar dacă vrei ca animalul să concureze în spectacole de conformitate. Dacă Yorkie-ul tău este pur și simplu un membru al familiei, urechile lăsate nu ar trebui să provoace probleme grave.

Este posibil să trebuiască să acorzi o atenție suplimentară menținerii curățeniei urechilor și să le monitorizezi în mod regulat pentru infecții. Vom vorbi mai târziu mai multe în acest ghid despre curățarea urechilor Yorkie.

Dacă urechile Terrier-ului Yorkshire nu sunt ridicate și dorești să remediezi situația, ai câteva opțiuni, inclusiv bărbierirea și lipirea urechilor. Vom discuta despre asta în secțiunea următoare.

Ar trebui să tai urechile lui Yorkie?

Nu! La fel ca și orice altă parte a corpului – în afară de unghii și păr – urechile Yorkie nu ar trebui să fie tăiate niciodată.

Acest lucru nu ar trebui să necesite prea multe explicații: urechile sunt o parte a corpului și nu este în regulă să îi tai pur și simplu o parte din corp în scopuri cosmetice. Orice sfat contrar pe care îl primești ar trebui examinat cu atenție.

În schimb, află cum sa lipești urechile Yorkie.

Lipirea urechilor unui Terrier Yorkshire

Există câteva tactici pe care le poți folosi pentru a încerca să încurajezi urechile Yorkie să se ridice mai repede. Una dintre cele mai frecvente este lipirea urechii. Lipirea urechii Yorkie este procesul de fixare a urechilor câinelui într-o poziție verticală, astfel încât mușchii și cartilajul de la baza urechilor să poată crește mai ușor.

Cum să lipești urechile Yorkie

Înainte de a începe, este o idee bună să tunzi și să cureți bine urechile cățelușului Yorkie. Tunderea părului de pe urechi este de fapt ea însăși o metodă de încurajare a urechilor Yorkie să se ridice. Tot părul acela poate deveni greu și poate trage în jos urechile.

Dar, mai important, lipirea urechilor Yorkie va reduce fluxul de aer către canalele urechii timp de câteva zile, așa că vrei să te asiguri că sunt proaspăt bărbierite și curățate pentru a reduce riscul de infectare. Intrăm în mai multe detalii despre tunderea părului și curățarea urechilor în secțiunea de mai jos.

După ce ai pregătit urechile, este momentul să le lipești. Există două metode pe care le poți utiliza atunci când lipești urechile. Prima îți permite să păstrezi urechea în poziția ei naturală plană, în timp ce a doua implică plierea urechii pentru a o ajuta să se ridice mai ușor.

Metoda de pliere plată

Taie o bandă de scotch de aproximativ 7 centimetri și lipește unul peste altul trei sau patru straturi. Banda normală de mascare sau de zugrăvit este bună, dar poți lua și bandă medicală destinată pielii sensibile.

După ce ai făcut banda, decupează două triunghiuri suficient de mici pentru a se încadra în vârfurile urechilor Yorkie. Aceste triunghiuri vor ajuta la rigidizarea vârfurilor urechilor. Când aplici triunghiurile, asigură-te că îndepărtezi părul din spatele urechilor, astfel încât banda să se mențină și ai grijă să nu acoperi canalele urechii câinelui.

Apoi, ia câțiva centimetri de bandă de un singur strat și pliază-l în jurul triunghiului, începând din spate și asigurându-te că pielea urechii este plată.

La final, vei folosi o bucată de bandă pentru a lega urechile una de cealaltă. Acest lucru le va ajuta să se mențină în poziție verticală. Asigură-te că urechile nu sunt îndoite către interior una către cealaltă. Acestea ar trebui să stea drept în sus.

Ar trebui să lași urechile lipite între trei până la cinci zile, apoi să le îndepărtezi benzile cel puțin 24 de ore pentru a le oferi urechilor timp să se aerisească și să aibă șansa de a sta singure sus. Dacă sunt încă lăsate, poți repeta procesul.

Videoclipul de mai jos demonstrează această metodă.

Metoda plierii

Metoda plierii implică împăturirea urechilor pe lungime iar apoi lipirea lor. Îndoiți ușor urechile în formă de taco, cu vârful urechilor îndreptate în sus. Asigură-te că nu pliezi urechile prea strâns, sau le încrețești, acest lucru ar putea afecta urechile Yorkie.

Odată pliate, înfășoară în mod liber tifon și / sau bandă adezivă în jurul bazei urechii pentru a ține pliul în poziție. La final, utilizează o bandă adezivă pentru a alinia urechile și a le ține în poziție, similar cu metoda anterioară. Poți ține urechile lipite trei până la cinci zile înainte de a lua o pauză de 24 de ore.

Avantajul metodei pliate este că, atunci când este realizată corect, poate permite mai mult aer proaspăt să ajungă la urechile interioare ale câinelui. Cu toate acestea, împăturirea pielii urechii nu este ideală, așa că, dacă alegi această metodă, asigură-te că o îndoi ușor și nu forțezi urechea într-o poziție nefirească.

Indiferent de metoda pe care o alegi, acordă atenție modului în care reacționează terrierul tău. Dacă nu pare deosebit de deranjat, probabil că ai făcut-o bine. Dar dacă nu încetează să încerce să scoată banda, este posibil să fie inconfortabil și poate fi necesar să aplici din nou banda mai larg.

Dacă ai mai mult de un cățeluș și le place să-și atace reciproc benzile, ar putea fi util să folosești o bandă de culoare închisă, care să se confunde cu părul.

Tunderea și curățarea urechilor unui Terrier Yorkshire

Indiferent dacă dorești să ajuți să i se ridice urechile Terrier-ului Yorkshire sau pur și simplu vrei să fii la curent cu cele mai bune practici generale de îngrijire, este important să păstrezi urechile câinelui curate și tunse.

Tunderea urechilor unui Terrier Yorkshire

Tunderea urechilor Yorkie este un prim pas important pentru a le lipi, dar poate doar asta să ajute urechile puiului tău să se ridice singure. Acest lucru se datorează faptului că urechile Yorkie sunt destul de păroase și tot acest păr trage urechile în jos.

Menținerea părului scurt pe urechi poate contribui, de asemenea, la menținerea curățeniei urechilor câinelui, deoarece părul colectează praf și alți iritanți care pot duce la infecții.

Începe prin a ridica urechea câinelui în sus și înapoi, astfel încât interiorul să fie complet expus. Apoi, rade ușor interiorul urechii folosind o lamă de #40 pe o mașină de tuns pentru animale de companie.

Pentru a tăia părul mai lung care crește pe spatele urechilor, va trebui să pliezi ușor urechile înainte și pe lung și să îndrepți părul folosind un pieptene cu dinți fini.

Fiind atent la vârful urechii, taie cu atenție părul la lungimea dorită cu o pereche de foarfece. Va trebui să piepteni și să tai părul de câteva ori pentru a te asigura că frizura este pe măsura restului feței.

Prin raderea părului interior al urechilor și tunderea părului mai lung de pe spate, urechile cătelușului Yorkie vor sta sus singure mai ușor. Iar cu mai puțin păr care să încurce, îți va fi mai ușor să legi urechile câinelui și să le păstrezi curate.

Curățarea urechilor unui Terrier Yorkshire

La fel ca multe rase de câini, Yorkshire Terrierii pot dezvolta infecții și probleme dacă nu le păstrezi urechile curate. Vom discuta unele dintre aceste probleme ale urechii în secțiunea următoare.

Pentru a curăța urechile Yorkie, tot ce ai nevoie este de câteva bile de bumbac de vată și o soluție de curățare a urechilor canine. Bineînțeles, dacă ai la îndemână niște gustări pentru câini, nu strică niciodată. Pentru început, va ajută să pui câinele în chiuvetă, cadă sau în poală – undeva unde nu are mult spațiu pentru a se fâțâi.

Masează ușor urechile câinelui pentru a-l conforta, apoi trage o ureche înapoi și pune câteva picături de soluție de curățare a urechilor în canalele urechii. Dacă Yorkie are în prezent o rană sau o infecție, va trebui să aplici soluția și peste acele zone.

Probabil că puiului tău nu îi va plăcea senzația de picături care intră în ureche, așa că fii pregătit să-l ții nemișcat și să-l liniștești că totul va fi bine.

Continuă să masezi urechea cu degetul mare pentru a ajuta la răspândirea soluției și la înmuierea murdăriei și a prafului care s-ar fi putut acumula. Probabil că Yorkie va insista să scuture soluția din urechi, așa că îți recomandăm să ai la îndemână un prosop sau un prosop de hârtie.

Apoi, folosește o bilă de bumbac sau o dischetă demachiantă pentru a tampona ușor urechea internă, îndreptându-te cât mai confortabil către intrarea canalului urechii. Este important să nu folosești un bețișor de ureche, deoarece există riscul răniriii câinelui. Dacă urechile câinelui sunt foarte murdare, te poate ajuta să folosești o bilă de vată pentru a curăța urechea și o a doua pentru a o usca.

Odată terminat, repetă cu cealaltă ureche. Majorității oamenilor le place să curățe urechile câinelui în timpul băii, când câinele este deja nemulțumit de invadarea zonele personale, dar totul depinde de tine. Poți afla mai multe despre curățarea urechilor Yorkie și a restului corpului lor în ghidul nostru despre îngrijirea a unui Terrier Yorkshire.

Probleme frecvente ale urechilor unui Terrier Yorkshire

La fel ca toate rasele de câini, Yorkie sunt predispuși la anumite probleme de sănătate și pot dezvolta probleme la urechi din când în când. Poate fi vorba despre infecții comune ale urechii sau infestări de paraziți.

Infecția urechilor unui Terrier Yorkshire

Dacă Yorkie-ul tău are alergii, nu îi curăța foarte des urechile și nu lăsa urechile umede după baie pentru că micuțul câine poate dezvolta infecții ale urechii. Semnele frecvente ale infecțiilor urechii includ:

 • Miros de mucegai care iese din urechi
 • Semne vizibile că Yorkie este incomod, cum ar fi zgârierea constantă sau frecarea urechilor de suprafețe
 • Scurgere de puroi
 • Urlă sau mârâie când îi atingi urechile

Dacă crezi că Yorkie are o infecție a urechii, ar trebui să consulți un medic veterinar. Probabil că îi va prescrie o soluție antibacteriană de curățare a urechilor sau medicamente pentru a ajuta la remedierea situației.

Acarienii urechii

Infestarea cu acarienii este diferită de o infecție, deoarece în loc de ciuperci sau alte bacterii care cresc în ureche, urechile câinelui tău vor adăposti paraziți. Semnele acarienilor urechii sunt similare cu semnele frecvente de infecție: zgârieturi și iritații, durere sau sensibilitate, descărcare sau miros urât.

Acarienii urechii sunt contagioși, deci, dacă Terrierul Yorkshire le dezvoltă, este posibil să fi luat infestarea de la un alt animal de companie de acasă, în parc sau de undeva unde a stat în apropierea altor câini. Dacă nu ne ocupăm să-l scăpăm de ei, acarienii se pot răspândi și în alte părți ale corpului.

La fel ca în cazul infecțiilor urechii, un medic veterinar va trebui să diagnosticheze și să prescrie un tratament pentru acarieni. De asemenea, va trebui să speli bine toate așternuturile cu care câinele intră în contact în mod regulat. Ca și în cazul tuturor celorlalte aspecte ale urechilor unui Yorkie, curățarea regulată poate ajuta la evitarea infestării.

Spune-ne despre urechile Yorkshire-ului tău!

Ce fel de urechi are Yorkie-ul tău? Mari și drepte? Pufoase și lăsate? Ai încercat să lipești urechile câinelui tău? Povestește-ne în comentariile de mai jos.

Yorkshire.ro este susținut de cititori. Este posibil să câștigăm un comision dacă cumperi ceva prin intermediul site-ului nostru. Acest lucru nu îți va modifica prețul.

4 thoughts on “Totul despre urechile Terrierului Yorkshire: Sus, jos, tăiate, lăsate, cum să le lipim și altele”

 1. Buna ziua! Fetiță mea yorkshire are 2 anișori și nu are urechile ridicate.La această vârstă mai este posibil să le ridice daca aplic aceste metode menționate de dvs?

  Reply
  • Buna ziua!
   Cred ca va fi mai greu, dar se poate incerca, de ce nu!
   Sunt sigura ca este super dulce oricum <3
   Multumim ca ati trecut pe la noi 🙂
   Echipa yorkshire.ro

   Reply
 2. Buna ziua!Catelusa mea are o problema,nu știu din ce motiv dar când i am făcut astăzi dus am observat ca i a căzut jumătate din urechea stânga.Și am observat si ca are carnea uscata si pe cale sa cada si la urechea dreapta.Îmi fac griji pentru ea.Nu cred ca a fost atacată deoarece am fost atent la ea mereu si am ținut o din scurt.Mulțumesc si sper sa mi puteți Răspunde la acest comentariu.Va rog frumos orice informație ajuta 🙏🙏🙏

  Reply

Leave a Comment