Speranța de viață a Yorkshire Terrier Mini Toy: Cât trăiesc Yorkie Teacup?

Speranța medie de viață pentru un Yorkshire Terrier mini toy este de doar 7-9 ani. Aceasta este semnificativ mai scurtă decât durata de viață a terrier-ilor Yorkshire de dimensiuni normale, din cauza riscurilor suplimentare de sănătate și a potențialului pentru traume pe care le are această “sub-rasă”.

Nimeni nu poate nega că Yorkshire Terrier Mini Toy sunt irezistibil de drăguți. Dar aceste micro-versiuni ale unei rase deja de dimensiuni mici au unele riscuri semnificative pentru sănătate de care ar trebui să fii conștient înainte de a alege un câine.

Este important să înțelegem că Yorkshire Terrier Mini Toy nu sunt propria lor rasă. Sunt o versiune mai mică decât standardul Yorkshire Terrier ca rezultat al crescătorilor care împerechează doi Yorkie subdimensionați pentru a produce un pui chiar mai mic. Durata medie de viață Yorkie este de 12 până la 15 ani, deci, dacă ai un Teacup Yorkie, există șansa ca și puiul tău să trăiască atât de mult.

Cu toate acestea, din cauza problemelor de sănătate crescute și a posibilității de accidentare, durata medie de viață a unui Teacup Yorkie este semnificativ mai scurtă decât a omologilor lor de dimensiuni mari. Vom discuta mai jos despre aceste riscuri și despre cum să îi crești șansa de viață unui Yorkshire Terrier Mini Toy.

Îngrijire yorkshire terrier mini toy

Profesional Bio Hipoalergenic
sampon caini champ richer sampon caini tropiclean Sampon antialergic si antiprurit, Vet's Best, 470 ml
Sampon pentru caini Champ Richer Sampon pentru caini Tropiclean Sampon Vet’s Best
Cumpără Cumpără Cumpără

Care este speranța medie de viață a Yorkshire Terrier mini toy?

Durata de viață tipică a unui Yorkshire Terrier Mini Toy este de doar 7 până la 9 ani, deși, în teorie, Yorkshire Terrier Mini Toy ar putea trăi până la 15 ani. Această speranță de viață scăzută nu este o statistică oficială, ci posibilul rezultat al riscului crescut de leziuni traumatice și de probleme de sănătate.

Posibilitatea accidentării

Teacup Yorkie cântărește doar 2 până la 4 kilograme. Acest lucru îi supune pe aceștia unui risc considerabil de vătămare traumatică, care este deja o cauză principală de deces la Yorkshire Terrier-ii de dimensiuni mari. Statura minusculă a Yorkshire Terrier Mini Toy îi face victime ușoare ale sufocării, fracturilor osoase ca urmare a săriturilor de pe canapea sau pat, călcării, jocului dur al copiilor și atacurile animalelor mai mari.

Cum să reduci riscul accidentării

Există mai mulți pași pe care îi poți face pentru a reduce mult accidentările la Yorkshire Terrier Mini Toy. Când vă aflați într-o zonă aglomerată, nu lăsa Yorkie-ul să meargă pe jos. Este foarte posibil ca un Yorkie să fie călcat de către persoane care nu-l văd. Acest lucru poate fi valabil fie acasă, fie pe un trotuar aglomerat.

Monitorizați cu atenție copiii din jurul lui Yorkie. Nu permite copiilor mici să îi țină în brațe și învăță copiii mai mari modul în care să țină cățelușii și cum să interacționeze cu ei.

Socializarea cu alți câini este excelentă, dar fii atent la interacțiunile lui Teacup Yorkie cu câinii mai mari. Chiar și câinii de talie medie sau cățelușii jucăuși pot să lovească neintenționat și să rănească un câine atât de mic.

Oferă-i puiuțului tău trepte pentru animale de companie pentru a-i permite să coboare din paturi și de pe mobilier fără să sară de la înălțimi potențial periculoase. Chiar și o canapea este probabil prea înaltă pentru cei mici. În plus, folosește lesa cu un ham mai degrabă decât să atașezii lesa de zgardă. Acest lucru va evita rănirea traheei, întâmplare din nefericire frecventă la rasele mici.

Probleme de sănătate semnificative

Câinii Yorkshire Terrier sunt în general câini sănătoși, dar sunt predispuși la o serie de probleme de sănătate. Yorkshire Terrier Mini Toy au un risc și mai mare de a avea aceste probleme de sănătate datorită fragilității lor și probabilității unor metode de împerechere nefavorabile.

Această listă nu este completă, dar oferă unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate dintre cele care pot deveni fatale.

  • Hipoglicemie: niveluri scăzute de zahăr din sânge care duc la slăbiciune, vărsături sau chiar convulsii. Sunt comune la rasele toy, în special la cele mini toy.
  • Boli infecțioase: parvoviroza, jigodie și leptospiroză. Parvoviroza și jigodia sunt vaccinări de obligatorii, dar vaccinarea pentru leptospiroza este opțională.
  • Boli respiratorii: trahee prăbușită, fibroza pulmonară și sindromul căilor respiratorii brahicefalice.
  • Șunturi hepatice: un defect de naștere comun în rândul cățeilor Yorkie, în care lipsa fluxului sanguin în ficat împiedică ficatul să detoxifice corpul.
  • Trahee prăbușită: aplatizarea inelelor cartilajului în trahee rezultând în dificultăți de respirație.

Înmulțirea necorespunzătoare poate juca un rol

Yorkshire Terrier Mini Toy nu sunt neapărat mai puțin sănătoși decât cei de dimensiuni mai mari, așa că a avea un Yorkie mic nu înseamnă neapărat că va avea probleme majore de sănătate. Cu toate acestea, prea des, Yorkshire Terrier Mini Toy sunt crescuți într-o manieră lipsită de etică, ceea ce duce la complicații de sănătate și o durată de viață mai scurtă.

Crescătorii iresponsabili pot reproduce doar pentru mărime, mai degrabă decât pentru sănătate, deoarece știu că doritorii vor plăti mai mult pentru un Yorkshire Terrier Mini Toy. Acest proces lipsit de scrupule implică adesea înmulțirea celor mai mici și fragili pui, care probabil vor avea mai multe probleme la rândul lor.

Rezultatul este un pui adorabil, în miniatură, foarte predispus la traume și la o serie de probleme de sănătate. Aceste variabile contribuie la scurtarea duratei de viață a unui Yorkshire Terrier Mini Toy.

Hrana pe care sa o alegi pentru un yorkshire terrier mini toy

Sensitive Super premium Hrană completă
Hrana uscată pentru câini Petkult Sensitive, Mini Adult, Miel & Orez Hrana uscata pentru caini Acana Miel & Mere Hrana uscata pentru caini Orijen Red
Hrană uscată pentru câini Petkult Sensitive, Mini Adult, Miel & Orez Hrană uscată pentru câini Acana Miel & Mere Hrană uscată pentru câini Orijen Red
Cumpără Cumpără Cumpără

Fii precaut la cumpărarea unui Yorkshire Terrier Mini Toy

Dacă ești în căutarea unui Yorkie de dimensiuni mici, fă-ți mai întâi temele. Familiarizează-te cu problemele de sănătate obișnuite și cu precauțiile suplimentare necesare unei rase mici și găsește un crescător cu reputație care are integritatea de a reproduce mai degrabă pentru sănătate decât pentru dimensiune.

Caută crescători înregistrați care oferă certificate pentru pui, asistență post-adopție și garanții de sănătate. Evită să cumperi de la crescătoriile de apartament, magazinele de animale de companie, crescătorii care livrează pui și crescătorii specializați în mini toy sau dimensiuni miniaturale.

Cere să vezi părinții cățelușului. Dacă ești refuzat, atunci asta ar trebui să fie un semnal de alarmă. Observă sănătatea părinților și modul în care interacționează cățelul cu mama. Dacă ceva pare în neregulă, nu ezita să refuzi să cumperi de la ei.

Leave a Comment