Dresaj Yorkshire Terrier – Trucuri și Secrete

Repetarea, consecvența, începerea timpurie și încurajarea sunt toate aspecte importante ale dresajului unui cățeluș Yorkshire Terrier pentru a deveni un membru adorabil al familiei. Află sfaturi și secrete în acest ghid de dresaj Yorkie.

Yorkshire Terrier este o rasă de câini miniatură adorabilă, neînfricată și cu o mare personalitate. Sunt plini de energie, curaj și curiozitate, ceea ce îi face o rasă foarte distractivă de avut acasă.

Terrier-ii Yorkshire sunt gata de o provocare în orice moment, fie că este vorba de trasul unei sfori fie că este vorba despre un câine mai mare în parc. Aceasta înseamnă că va trebui să îți pregătești  devreme Terrier-ul Yorkshire pentru a-l transforma într-un membru veritabil al familiei, cu comportament potrivit. Vei afla în acest ghid cum să dresezi un cățel Yorkie.

În acest ghid:

Sunt ușor de dresat Terrier-ii Yorkshire?

Cățeii Yorkie nu sunt cea mai ușoară rasă de dresat. Nu pentru că nu sunt deștepți; sunt o rasă destul de inteligentă. Dar tind să fie încrezători, curioși și puțin încăpățânați – toate acestea pot face dresajul mai dificil.

Nu îți face griji, totuși; nu este imposibil să dresezi un Yorkie. De fapt, opusul este adevărat. Terrier-ii Yorkshire își propun să te mulțumească și se vor dresa ușor dacă ești consecvent să aprofundeze lecțiile. Va necesita timp, răbdare și cunoaștere a pașilor pe care trebuie să-i urmezi pentru a-l instrui corect.

Cele 4 elemente fundamentale ale dresajului Yorkshire Terrier pentru pui

Impresie timpurie

Cel mai bine este să începi dresajul cățelului Yorkshire devreme în viață. Formarea unei impresii timpurii despre cum ar trebui să se comporte câinele tău va îndepărta obiceiurile negative pe care nu le dorești și, de asemenea, va crea mediul pentru dezvoltarea unor abilități suplimentare de la bun început.

Repetiția

Este posibil să fie necesare multe sesiuni de dresaj pentru a vă ajuta câinele să înțeleagă un anumit comportament. La fel ca majoritatea învățării, repetarea este esențială. Păstrează sesiunile de antrenament scurte și repetă-le des.

Condiționarea pozitivă

Condiționarea pozitivă sau încurajarea este cea mai bună metodă pentru antrenarea unui cățel Yorkie. Această rasă poate fi încăpățânată și îi place să fie în control, așa că, dacă îl poți instrui în timp ce rămâi “de partea lui”, asta va fi mai bine pentru amândoi.

În mod obișnuit, încurajarea pozitivă se realizează cu laude și treat-uri. Când socotești cât de des vei repeta comanda și apoi recompensa, vei afla rapid că puiul tău va primi o mulțime de recompense.

Prin urmare, este important să îi oferi Yorkie-ului mâncăruri mici, cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi bucăți de cartof dulce sau mere, mai degrabă decât mâncăruri care au adaos de zahăr sau de conservanți.

Condiționarea negativă, precum time-out-ul, este mai puțin eficientă decât încurajarea. Dar, în unele cazuri, poate fi necesară condiționarea negativă pentru a descuraja comportamentele proaste, cum ar fi lătratul sau mușcăturile. Țipatul sau lovitul câinele nu va insufla relația de încredere pe care dorești să o construiești cu puiul tău, așa că evită aceste comportamente.

Perseverența

Perseverența este esențială în dresajul puiului. Alege o metodă de dresaj și respect-o. De exemplu, utilizează aceeași mișcare a mâinii sau aceeași comandă de bază de fiecare dată când dresezi cățelul pentru a face o anumită comandă.

De asemenea, odată ce ai decis să lucrezi la un truc sau comportament, rămâi la el. Nu permite un anumit comportament uneori și alteori nu. Fără consistență, vei da mesaje mixte și vei avea un cățel confuz.

Cum să dresezi un pui de Yorkshire Terrier

Dresajul unui cățel Yorkie necesită o mulțime de muncă, dar merită pentru relația pe termen lung cu un pui cu comportament bun. Știm că s-ar putea să te simți copleșit, dar nu îți face griji. Pașii de mai jos sunt cu adevărat simpli; trebuie doar să le urmezi împreună cu elementele fundamentale explicate mai sus pentru a-ți dresa cu succes terrier-ul Yorkshire.

Alege comanda

Fii consecvent atunci când dai comenzi. Indiferent dacă utilizezi semne manuale sau cuvinte, folosește același indiciu în mod repetat și nu îl modifica. Comenzile trebuie să fie scurte și clare, cum ar fi „Stai”, mai degrabă decât „Fido, te rog să stai”.

Distragerea atenției

Puii Yorkshire Terrier au o atenție foarte limitată. Scoate jucăriile, a mâncarea, copiii sau alte animale de companie din cameră și îți va ajuta cățelul să se concentreze asupra ta și asupra comenzii pe care i-o dai. Dacă ai recompense în cameră, păstrează-le aproape de tine sau ascunse, astfel încât atenția terrierului Yorkie să se concentreze asupra ta și nu asupra bunătăților.

Fă conexiunile

În primele etape ale dresajului, poate fi necesar să îți pui fizic câinele să facă comportamentul dorit, cum ar fi statul sau culcatul.

Folosirea unui clicker pentru dresaj poate ajuta terrier-ul Yorkshire să facă conexiuni. Un clicker de antrenament oferă un clic auditiv pe care îl poți folosi pentru a identifica exact momentul în care câinele îți respectă comanda. O gustare recompensă se acordă imediat după aceea și atunci câinele tău asociază zgomotul (și comportamentul simultan) cu încurajarea pozitivă. Acest lucru ajută cățelușul Yorkie să înțeleagă exact pentru ce este recompensat atunci când rămâne nemișcat doar pentru o clipă sau două.

Dresarea unui Yorkie să se așeze

Un prim pas pentru majoritatea puilor este comanda clasică, „șezi”. Pentru a-ți antrena Yorkshire Terrierul să stea, ia o gustare și lăsă-l s-o adulmece fără să i-o dai. Odată ce știe că o ai, dă porunca „șezi”. Mută recompensa peste capul cățelului, astfel încât să-și încline în mod natural capul pe spate și să vrea să se așeze singur.

În timp ce câinele se uită în sus la treat, împinge-i ușor spatele inferior în poziția șezând. Odată ce fundul său atinge podeaua, dă-i răsfățul și multe laude. Repetă.

Dacă utilizezi metoda clicker, fă clic imediat ce fundul său se așează pe podea.

Comanda culcat

Odată ce câinele a învățat comanda “șezi” și înțelege legătura dintre clicker și gustări (dacă se folosește), treci la comanda „culcat”. Începe prin a-l pune pe pui să șadă.

După ce l-ai recompensat pentru șezut, ține-i o altă gustare sub nas și trage-i-o în fața lui și deplaseaz-o încet pe podea, puțin mai departe de el. Spune comanda „jos”. Dacă pășește înainte, amintește-i să se așeze până se culcă în mod natural. Inițial, s-ar putea să trebuiască să îl ajuți și să-l pui manual în această poziție.

De îndată ce burtica îi atinge podeaua, spune comanda verbală, dă clic pe clicker și recompensează-l. Repetă.

Dresarea unui Yorkie să stea

Începe prin a-l pune pe Yorkie să stea. Dă comanda „stai” și / sau semnalul de mână ales, cum ar fi o palmă deschisă ținută perpendicular pe podea. În timp ce stai cu fața spre câine, mergi înapoi, ținând ochii asupra lui și repetă comanda. După ce ai mers doar câțiva metri, oprește-te și dă comanda „vino” sau ceva similar. Recompensează cu un treat și o laudă odată ce se conformează. Repetă până când puiul tău a învățat.

Vei dori să-l înveți această abilitate îndepărtându-te progresiv de animalul de companie și ieșind din cameră. Acest lucru poate necesita răbdare pentru a ajunge la punctul la care poți părăsi o cameră și te poți întoarce iar el să fie în același loc. Odată ce ați reușit, încearcă să-ți antrenezi puiul să stea nemișcat chiar și atunci când are mâncare în fața lui.

Trucuri de învățat Yorkie-ul

  • Șezi
  • Stai
  • Culcat
  • Vorbește
  • Dă noroc
  • Învârte-te
  • Mort
  • Rostogolește-te

Cum să dresezi un Yorkshire Terrier să nu repete un comportament rău

Am trecut în revistă trucuri și comportamente pe care poate dorești să îți înveți Yorkie-ul să le facă, toate acestea folosind încurajări pozitive. Dar există și comportamente pe care le manifestă cățeii Yorkshire pe care vei dori să le oprești, cum ar fi mușcăturile, lătratul sau rosul mobilierului.

Există modalități de a utiliza încurajarea pozitivă pentru a opri un comportament, dar de multe ori, condiționarea negativă este cel mai reușit mod de a-l ajuta pe Yorkie să asocieze comportamentul cu ceva ce nu ar trebui să facă.

Unele metode de condiționare negativă sunt: ​​acordarea de time-out, pulverizarea cu o sticlă de apă, zgărzi Yorkie fără șoc sau spunerea „nu” cu voce severă. Ideea este că, de îndată ce se manifestă un comportament rău, se folosește condiționarea negativă, astfel câinele face asocierea.

Când cățelușul nostru Yorkie, mușcă prea tare, facem imediat un șuierat scurt – „Ssssts” – ca o avertizare că trebuie să se oprească. Cred că este mai puțin sâcâitor decât bătutul puternic din palme sau altceva similar. Am găsit acest truc simplu, foarte reușit, iar acum îl folosim pentru a-l avertiza dacă este undeva unde nu ar trebui să fie sau dacă sapă o groapă în stratul de flori.

Odată ce comportamentul rău a încetat, răsplătește-ți cățelul cu laude și cu o gustare. Adăugă și încurajări pentru a ajuta ca învățarea să se mențină.

Nu țipa niciodată și nu lovi câinele pentru un comportament nedorit. Rămâi calm și folosește metodele de mai sus și vei avea mai mult succes în dresajul Yorkie-ului tău.

Când să începem dresajul nevoilor fiziologice?

Cât mai curând posibil trebuie să începi să-ți înveți Yorkshire Terrier-ul să își facă nevoile afară. Unii crescători de câini încep deja antrenamentul pentru cățeluși înainte ca Yorkie-ul tău să vină acasă, oferindu-ți un avans în acest proces.

Poți alege să continui doar dresajul cu covorașe absorbante sau să faci o combinație atât de dresaj cu covoraș absorbant, cât și de antrenament în aer liber imediat ce poți scoate câinele afară. Dacă stai la casă sau dacă locuiești într-un loc în care poți face antrenamente în aer liber de la început, aceasta ar fi cea mai bună opțiune.

Vezi și esențiale pentru dresarea micuțului tău yorkshire terrier să învețe să își facă nevoile “civilizat”

Covoraș absorbant Spray pentru îndepărtarea mirosurilor Țarc pentru animale de companie Ham pentru câini mici Pungi igienice pentru câini
Covoras absorbant Padovan Pet Pad Spray pentru indepartarea mirosurilor de animale Powair Tropical Breeze Tarc pentru animale de companie, Pliabil, 8 panouri, Interior si exterior Ham IDC Power pentru caini Julius K9, Talie mica Pungi igienice pentru caini Paw Patrol, parfumate
Covoraș absorbant Padovan Pet Pad Spray pentru îndepărtarea mirosurilor de animale Powair Tropical Breeze Țarc pentru animale de companie, Pliabil, 8 panouri, Interior si exterior Ham IDC Power pentru câini Julius K9, Talie mică Pungi igienice pentru câini Paw Patrol, parfumate
Cumpără Cumpără Cumpără Cumpără Cumpără

Când vine vorba de a-ți dresa câinele să nu-și mai facă nevoile în casă, va trebui să urmezi aceleași principii de bază utilizate pentru instruirea altor comportamente: consistență, repetare, condiționare pozitivă și multă răbdare. Există, de asemenea, câteva alte lucruri de luat în considerare, cum ar fi locul desemnat pentru pipi, orele obișnuite la care va trebui să iasă cățelușul tău și dacă dorești să-l dresezi să stea în cușcă.

Toate aceste principii sunt explicate pe larg în ghidul Cum dresezi un Yorkshire Terrier să își facă nevoile.

Gânduri la final

Dresajul terrierului Yorkshire poate să nu fie cea mai ușoară sarcină, dar începerea devreme și consistena vă vor face munca puțin mai ușoară. Și nu uita că poți încerca mereu ceva nou dacă ceea ce faci nu funcționează.

Leave a Comment