Cum dresezi un Yorkshire Terrier să își facă nevoile

Să dresezi un Yorkshire Terrier să își facă nevoile afară nu trebuie să fie prea greu.
Cu sfaturile, trucurile și instrumentele pe care noi ți le vom recomanda, te vei simți încrezător să-ți înveți puiul de Yorkie să nu mai facă în casă.

Dacă nu ai mai învățat niciodată un cățeluș unde să își facă nevoile, acest subiect poate fi intimidant. Dar nu trebuie să fie. Cu sfaturile din acest ghid, am reușit în doar câteva luni să avem un Yorkie care știe exact unde să își facă nevoile. Citește în continuare pentru a afla cum să-ți pregătești pas cu pas cățelușul Yorkshire.

Esențiale pentru dresarea micuțului tău yorkshire terrier să învețe să își facă nevoile “civilizat”

Ce vei avea nevoie Cumpara de pe eMag
Covoras absorbant Pet Pad Covoras absorbant Padovan Pet Pad Cumpără
Spray pentru indepartarea mirosurilor de animale Powair Tropical Breeze Spray pentru indepartarea mirosurilor de animale Cumpără
Tarc pentru animale de companie, Pliabil, 8 panouri, Interior si exterior Tarc pliabil pentru animale Cumpără
Ham IDC Power pentru caini Julius K9, Talie mica Ham pentru caini de talie mica Cumpără
Pungi igienice pentru caini Paw Patrol, parfumate Pungi igienice pentru caini parfumate Cumpără

În acest ghid:

Să începem cu începutul: întrebări despre cum să învăț un Yorkshire Terrier să își facă nevoile unde trebuie

Sunt ușor de dresat câinii Yorkshire terrier?

Cățeii Yorkshire terrier nu sunt deosebit de greu de dresat la capitolul unde să-și facă nevoile – cel puțin în experiența noastră personală. Poate că depinde de câine, dar știm că dacă nu te vei angaja pe deplin să urmezi în mod consecvent procedurile de mai jos, va fi mai dificil și va dura mai mult.

Dacă îți este greu să îl înveți și te-ai întrebat “De ce sunt cățeii Yorkshire Terrier atât de greu de dresat?”, atunci aruncă o privire la metodele de mai jos pentru a vedea dacă există vreo parte din procesul tău de dresaj care ar putea fi îmbunătățită.

Cât durează să înveți un Yorkshire Terrier să nu mai facă pipi peste tot?

Te poți aștepta să dureze aproximativ patru luni de la începutul antrenamentului cățelușului tău Yorkie pentru a prinde ideea unde este ok să-și facă nevoile și unde nu.
Probabil va mai dura încă patru luni până când cățelul tău va fi complet obișnuit.
Acest interval de timp poate varia în funcție de o varietate de factori, cum ar fi personalitatea câinelui, disponibilitatea ta și cât de consecvent urmezi procedurile corecte.

În mod normal, dresajul cățelușului la pad este început de către crescătorii de câini înainte ca el să vină acasă, ceea ce îți oferă un avantaj.

Cât timp pot Yorkshire Terrierii să reziste între pauzele de ieșit afară?

Te poți aștepta la un cățeluș Yorkshire Terrier să poată să se țină pentru maxim o oră la fiecare lună de vârsta a lor. Adică, un Yorkie de 2 luni ar trebui să poată să se țină două ore, un Yorkie de 3 luni timp de trei ore, și așa mai departe.

Nu numai că un cățeluș Yorkshire Terrier are o vezică mică, dar vezica urinară si mușchii intestinelor sunt încă în curs de dezvoltare. Prin urmare, aceștia nu au încă control deplin atunci când să își facă nevoile.

La ce vârstă trebuie învățat un pui de Yorkshire Terrier unde să-și facă nevoile?

Până la vârsta de 7 luni, te poți aștepta ca Yorkie să fie învățat unde să-și facă nevoile. Desigur, asta nu înseamnă că nu vor fi accidente.
Bineînțeles, se pleacă de la presupunerea că a început să învețe să facă pe covorașul absorbant înainte de a fi fost adus acasă, și că toți membri casei se conformează cu procedurile de dresaj.

În casă sau afară: unde este mai bine să-l învățăm pe Yorkie să-și facă nevoile?

Din propria noastră experiență, îți sugerăm să-ți înveți câinele să facă atât în interior cât și în aer liber, sau doar în aer liber.
Dar, ceea ce funcționează pentru tine și stilul tău de viață poate fi diferit de ceea ce funcționează pentru alții. În cele din urmă, este o preferință personală.

Dresajul nevoilor în casă poate fi ideal pentru cei care nu au acces foarte ușor afară, cum ar fi cei care locuiesc la bloc. Ar putea fi, de asemenea, o soluție mai bună pentru acei proprietari care, indiferent de motiv nu pot sta mult timp în aer liber.

Dresajul nevoilor afară poate fi o soluție permanentă pentru cei care pot ieși cu ușurință afară să scoată câinele la plimbări regulate și pentru cei cărora nu le place să aibă covorașe absorbante în casă.

Citeste și Dresaj Yorkshire Terrier – Trucuri și Secrete

Cum să învăț un Yorkshire Terrier să își facă nevoile afară

Cum să învăț un Yorkshire Terrier să își facă nevoile afară

Învățatul cățelușului să își facă nevoile afară pare a fi cea mai bună soluție pe termen lung. Aceasta elimină necesitatea de a cumpăra mereu covorașe absorbante. De asemenea, nu va trebui să îți faci griji să iei paduri cu tine, dacă mergi cu Yorkie în vizită la cineva sau dacă pleci cu el într-o excursie.

Desigur, s-ar putea să nu fie pentru toată lumea. Unii câini care știu să facă la covorașul absorbant în casă au probleme în a face pe-afară, chiar și când sunt la plimbare sau în timp ce se joacă. Pentru aceștia, vom explica mai jos cum să-i învățăm să facă la pad.

Există câteva trucuri pentru a ști când este momentul să începem să-l învățăm pe Yorkie să facă afară. În primul rând, vei avea nevoie de echipamentul potrivit.
Dacă nu ai o ușă batantă pentru câine, poți instrui cățelul să sune la un clopoțel agățat pentru a te avertiza că are nevoie pentru să meargă afară.
Păstrarea pungilor de unică folosință lângă ușă este o idee foarte bună pentru a strânge după cățelul tău.

1. Alege un loc pentru nevoi

Vei avea nevoie de un loc anume, afară, pentru nevoi, pe care cățelul îl va folosi pentru a-și face nevoile.
Cel mai bine este să alegi o zonă în afara drumului pietonal și care este accesibilă în toate condițiile meteo, inclusiv ploaie – cățeilor Yorkie nu pare să le placă să se ude.
Iarba și plantele nu vor arăta foarte bine după expunerea repetată la urină de câine, ține cont și de asta.

Indiferent de locul pe care îl alegi, va trebui să utilizezi în mod constant această zonă desemnată, astfel încât cățelușul să recunoască ceea ce trebuie să facă atunci când îl pui în acest loc.

2. Fii pregătit să ieși la momentul potrivit

Un pas esențial în succesul dresajului este să știi când este cel mai probabil ca Yorkshire Terrierul tău să aibe nevoie să-și facă nevoile.
Puiul tău va avea nevoie cel mai probabil să-și facă nevoile imediat după: ce s-au jucat, după ce mănâncă, după ce face mișcare, după ce se trezește după un pui mic de somn sau după ce s-a trezit de dimineața, și chiar înainte de culcare.
Asigură-te că scoți cățelul la locul desemnat pentru a-și face nevoile în termen de 15 minute de la aceste evenimente.

În cazul în care cățelul se scape pe el, vei ști pe viitor că data viitoare trebuie scos mai devreme.

3.Ține cățelușul într-o zonă delimitată

Cheia pentru a-ți reuși dresajul este supravegherea constantă. Da, poate fi dificil, dar în cele din urmă, va da roade.
Pentru a fi mai ușor, îți sugerăm să utilizezi în timpul dresajului fie o cușcă, o ușă pentru animale (sau copii) sau un țarc pentru cățeluș.

Pentru a utiliza metoda legării, îți trebuie un ham cu o lesă foarte ușoară și lungă. Asigură-te că folosești un ham nu o zgardă. Câinii Yorkshire Terrier (chiar și cei) sunt mai susceptibile la a suporta leziuni ale gâtului dacă poartă zgărzi.
Un alt mod de a ține în loc cățelușul Yorkie este să folosești un țarc sau o poartă pentru animale de companie.
Acestea pot fi folosite atunci când nu poți sta lângă cățel sau atunci când ai nevoie să ieși un pic din casă. Plasează-i hrana și apa în această zonă. Pune cu un covoraș absorbant (dacă utilizezi) în partea opusă spațiului cu hrană.

Această izolare servește mai multe scopuri. Îți salvează casa de mizerie nedorită, ține cățelușul curios într-un loc sigur și, cel mai important, te asigură că poți fii cu ochii constant pe pui în cazul în care decide că este vremea să iasă afară.

Când vezi puiul că face o “mișcare pentru pipi” (cum ar fi ghemuitul sau ridicarea unui picior), întrerupe-l prin a spune, “Nu” sau prin bătaia din palme. Ridică rapid cățelușul și du-l la locul desemnat pentru nevoi. Continuă cu comanda verbală.

4. Scoate câinele afară și dă-i o comandă verbală

Când este timpul pentru a ieși afară, ridică puiul și du-l la locul pentru pipi. Dacă stai la curte, rezistă tentației de a deschide ușa și a-l lăsa afară pe cont propriu – așa dresajul nu va avea la fel de mult succes.

După ce ai pus cățelușul la locul lui pentru nevoi, dă-i o comandă verbală (aleasă de tine, spre exemplu “Fă” sau “Go” sau “Pipi”). Repetă comanda des în timp ce el își face nevoile.
Folosirea constantă a aceluiași cuvânt va ajuta cățelul tău Yorkshire Terrier să înceapă să recunoască comanda.

Poate dura o vreme până când cățelușul tău alege locul potrivit, uneori până la 15 minute. Deci, ai răbdare. Adu o carte sau pune-te la zi cu un podcast. Dar orice ai face, dă-i puiului tău suficient timp ca să reușească.

Cățelușul va mirosi și va adulmeca. Adulmecatul este de fapt un lucru bun, deoarece așa explorează ei această lume nouă și mapează teritoriul pe care doresc să-l marcheze.
Este, de asemenea, o modalitate de a-și relaxa corpul înainte de a-și face nevoile.

În cazul în care cățelul începe să părăsească zona de desemnată, ridică-l și pune-l înapoi în locul corect și dă-i comanda din nou. Fă acest lucru în mod repetat dar păstreaza-ți calmul.

5. Laudă câinele pentru că a făcut-o

Atunci când câinele (sperăm) își face în sfârșit nevoile, laudă-l și mângâie-l pe spate sau în spatele urechilor. Dacă vrei, poți încorpora un clicker de dresaj, care marchează exact momentul în care cățelul tau face ceea ce ai cerut.
Asocierea pe care Yorkie o face cu făcutul nevoilor afară trebuie să fie pozitivă, astfel încât acesta va dori să o facă din nou.

Dacă vrei, poți folosi gustări pentru a recompensa puiul, dar fii precaut. Este destul ușor să le dai prea multe bunătăți acestor câini micuți.
Dacă alegi să-i dai recompense, dă-le gustări foarte mici sau cumpără gustări moi și rupe-le în bucăți mici, astfel încât să nu le depășești numărul de calorii zilnic.

6. Fii consecvent atunci când are accidente

Fii pregătit mental pentru accidente. Se vor întâmpla. Așteaptă-te si nu-ți pierde calmul. Experții în dresaj sfătuiesc să cureți pur și simplu și să treci mai departe.
Să-ți cerți câinele după fapta nu-i învață că ce au făcut a fost greșit.

Dacă îl prinzi în fapt, întrerupe-l prin a spune ferm, “NU”, în timp ce îl ridici și-l duci repede către locația unde ai stabilit că face în aer liber.
Apoi, când a terminat, laudă-l pentru ce a făcut!

Curăță mizeria cu promptitudine pentru a evita pătrunderea în covoare, preșuri, etc. Este o idee bună să utilizezi un detergent puternic sau un detergent enzimatic pentru animale de companie care elimină mirosul nu numai pentru tine, ci și pentru animalul tău de companie. Uneori, câinii vor face repetat în aceeași locație în cazul în care acolo își pot mirosi propriile marcajele. Noi folosim Tropiclean Urine Off.

7. Dresează-l să facă noaptea pe un covoraș absorbant

Permite întotdeauna puiului să aibă acces la o zonă pentru nevoi pe timp de noapte. Chiar dacă acum îl dresai să facă doar afară, îți recomandăm să folosești covorașe absorbante în timpul nopții, fie în cușca lui fie în țarcul de cățeluș.
El va avea nevoie să facă de mai multe ori pe noapte la început, și nu va fi întotdeauna în măsură să spună asta.

Încearcă să-l faci pe pe Yorkie să doarmă toată noaptea și ignoră-i mâțâiala și lătratul pe care-l face pentru a-ți obține atenția.
De obicei, la începutul de dresajului, Yorkie nu cere să facă afară.
Pe măsură ce cățelul progresează, vei vrea să consolidezi dresajul făcutului nevoilor scoțându-l afară și în timpul nopții. Dacă faci asta, să nu te joci cu el pe afară.
Spune-i doar comanda verbală și nimic altceva. În plus, încearcă să fie cât mai întuneric pentru aduce din nou cățelușul Yorkie la zona lui de somn.

Citește și Îngrijirea unui pui Yorkshire Terrier.

Vezi și hrana pe care să o alegi pentru un yorkshire terrier

Sensitive Super premium Hrană completă
Hrana uscată pentru câini Petkult Sensitive, Mini Adult, Miel & Orez Hrana uscata pentru caini Acana Miel & Mere Hrana uscata pentru caini Orijen Red
Hrană uscată pentru câini Petkult Sensitive Hrană uscată pentru câini Acana Miel & Mere Hrană uscată pentru câini Orijen Red
Cumpără Cumpără Cumpără

Cum să învăț un Yorkshire Terrier să își facă nevoile pe covorașul absorbant

Cum să învăț un Yorkshire Terrier să își facă nevoile pe covorașul absorbant

Dresajul la pad pentru un Yorkshire Terrier este ideal pentru proprietarii de animale de companie care locuiesc la bloc, cei care nu vor să-i încurajeze pe pui să facă în miezul nopții sau cei care nu pot ieși afară din cauza vremii extreme sau a unui handicap.

Unii părinți de căței consideră că dresajul la pad este metoda cea mai bună la început, urmând să renunțe treptat la ea în favoarea metodei în aer liber.
Acest lucru se face de obicei, deoarece cățelul devine capabil fizic să se țină pentru perioade mai lungi de timp.

Cu toate acestea, am cunoscut câțiva câini care inițial se obișnuiesc să facă pe covorașele absorbante și nu mai pot trece la făcutul afară. Deci este recomandat dresajul afară daca este posibil.

Dresajul unui Yorkshire Terrier la covorașul absorbant nu este deloc diferită de antrenarea cățelului afară, dar vei avea nevoie de câteva lucruri pentru a o face cu brio.
În primul rând, vei avea nevoie de covorașe absorbante pentru pipi. Îți sugerăm, de asemenea, să cumperi o tăviță pentru covorașe absorbante. Aceste tăvi împiedică cățelul să mute covorașul și să-l mestece, ceea ce te poate scuti de multă mizerie.

Micul meu Yorkie, a încercat din răsputeri să facă pe covorașele speciale pentru pipi, dar de multe ori a avut a accidente pe marginea covorașului și pipi s-a dus pe podea.
Așadar, dacă ai covoare sau preșuri, cumpără un preș mare, absorbant. De asemenea, poți tăia o bucată de linoleum și pune-o sub tăviță sau măcar un prosop mare pentru a-ți proteja podeaua de pete și pentru a reduce timpul de curățare.

Nu în cele din urmă, ia-ți saci de gunoi care să blocheze mirosurile pentru a arunca în ele covorașele dacă nu vei putea să scoți gunoiul zilnic.

1. Alege un loc potrivit pentru padul pentru cățeluș

Pentru început, va trebui să decizi unde vrei să ții covorașul și câte vrei să ții în casă. Este ideal să ai un loc desemnat în care puiul va avea acces în timpul zilei și unul în locul în care va dormi, dacă acestea nu sunt unul și același.

Dacă utilizezi un țarc pentru căței, ține covorașul înăuntru, opus față de bolurile de hrană. Dacă folosești o cușcă, folosește un separator care separă zona de nevoi de zona de dormit.
Cu cușca împărțită, pliază pur și simplu covorașul pentru pipi pentru a se potrivi spațiului.

2. Du-l la covoraș în jurul orei de făcut nevoile

La fel ca la dresajul în aer liber, du cățelușul la locul de făcut pipi la prima oră de dimineață, după un pui de somn, după ce s-a jucat, după ce a făcut mișcare și după ce a mâncat.
Acest lucru trebuie făcut în maxim 15 minute de la aceste activități. Dacă cățelușul tău face pipi înainte de a-l duce la covoraș, încearcă mai devreme data viitoare.

Odată ce este pe covoraș, dă-i o comanda verbală precum “Pipi”. Deoarece Yorkie-ul tău nu va face pipi imediat, va trebui să repeți pentru a-l obișnui cu comanda folosită.

3.Laudă-l pentru o treabă bine făcută

Încurajează acest comportament lăudând și mângâind cățelul pentru o treabă bine făcută. Din nou, ai grijă atunci când folosești mâncarea sau gustările ca recompensă să nu ajunge să mănânce prea mult. Dacă îi dai gustări împarte-le în bucăți mai mici.

4. Curăță bine accidentele pentru a consolida locul unde este ok să facă

După cum am spus mai devreme, se vor întâmpla accidente. Nu te supăra, face parte din procesul învățare. Curăță mizeria fără a certa sau a pedepsi.
Cățelușul tău va avea mai mult succes dacă îți pui energia în laudă și nu în pedeapsă.

Dacă se întâmplă să-l surprinzi în momentul în care face, întrerupe-l spunând „NU!” apoi mută-l rapid pe suportul de pipi și laudă-le după terminare.

Curăță imediat accidentele folosind un produs de curățare enzimatic pentru animale de companie special conceput pentru a elimina mirosurile.
În acest fel, scazi șansele ca piticul tău să marcheze acel loc ca și să își facă un obicei din a face pipi acolo.

5. Cu timpul, redu numărul covorașelor

Dacă puiul tău Yorkie folosește mai mult de un covoraș pentru pipi în casă, redu-le treptat, pe rând, până când îți mai rămâne doar unu.
Ai încredere în instinctele tale pentru când este momentul potrivit – de obicei atunci când cățelul începe să prindă din dresaj și durează mai mult până când are nevoie să golească vezica.

Sfaturi, trucuri și instrumente necesare pentru dresarea unui Yorkshire Terrier să-și facă nevoile unde trebuie

Sfaturi, trucuri și instrumente necesare pentru dresarea unui Yorkshire Terrier să-și facă nevoile unde trebuie

  • Dacă este posibil, fă-ți timp pentru a fi mai mult acasă după ți-ai luat un cățel.
    De asemenea, planifică luatul cățelușului într-o perioadă în care programul tău este mai flexibil.
  • Programează pauze de pipi la intervale de timp fixe. Vă poate ajuta setarea unui timer (de exemplu, 15 minute după prânz). Tu și cățelul tău veți avea mai mult succes dacă programați ore consecvente pentru ieșiri.
  • Acordă mult timp pentru adulmecat – adu ceva de făcut pentru tine.
  • Nu speria și nu pedepsi un cățel atunci când se scapă din greșeală, mai ales dacă s-a întâmplat când nu erai acasă. Unii căței Yorkie suferă de anxietate de separare, care poate duce la accidente.
  • Fii consecvent – cu cât ești mai consecvent, cu atât timpul pentru dresaj este mai mic!
  • Scoate covoarele pe care nu vrei să le distrugă cățelușului tău Yorkie, înainte de venirea acestuia. De asemenea, nu îi permite câinelui să stea pe canapea sau pat până când nu este complet obișnuit unde să își facă nevoile.
  • Când un cățel are o scăpare, încearcă să observi ce s-a întâmplat. Ai așteptat prea mult să îl scoți după ce a dormit? Trebuie să reduci timpul dintre pauzele de pipi?

Dresajul unui Yorkshire Terrier necesită răbdare!

Este nevoie de multă consecvență și răbdare atunci când dresezi un cățel Yorkie. Așteaptă-te la asta și nu te frustra. Continuă să-l lauzi pentru treaba bine făcută și cât ai clipi, vei avea un cățeluș complet dresat!

Yorkshire.ro este susținut de cititori. Este posibil să câștigăm un comision dacă cumperi ceva prin intermediul site-ului nostru. Acest lucru nu îți va modifica prețul.

Leave a Comment